On tärkeää huolehtia hybridipolkupyörän huollosta

4

Polkupyöräily on ekologinen, hauska ja hyödyllinen tapa liikkua. Pyöräily ei saastuta, sinun ei tarvitse ostaa siihen polttoainetta ja päälle päätteeksi saat pyöräillessäsi tehokasta liikuntaa. Nykyisin löytyy erilaisia pyörämalleja joka lähtöön ja kukkarolle, moniin eri tarkoituksiin on omat pyörämallinsa. Useimmille meille kuitenkin sopii monikäyttöinen pyörä, jota voi käyttää kaikkeen pyörällä tapahtuvaan liikkumiseen. Jos käytät pyörää kaupunkiajossa, poljet työmatkat, teet ostokset pyörän kanssa ja retkeilet myös maastossa toisinaan, on hybridipolkupyörä mallina sinulle erinomainen vaihtoehto. Hybridipyörä on tavallista kaupunkipyörää urheilullisempi ja tukevampi, siinä on riittävästi vaihteita ja hyvin rullaavat renkaat, siksi se sopii loistavasti niin hyötykäyttöön kuin kuntoiluunkin. Onnistunut valinta, jos haluat hankkia vain yhden yleispyörän kaikkeen käyttöön.

Miellyttävää matkantekoa huolletulla pyörällä

Pyöräily sujuu kevyesti ja matkanteko on miellyttävää silloin kun pyörä on kunnossa. Niinpä kannattaakin paneutua pyörän huoltamiseen tai antaa se ammattiliikkeen tehtäväksi, jos omat taidot tai aika ei riitä. Puhdista pyörä säännöllisesti, se on ensiarvoisen tärkeää jo turvallisuudenkin kannalta. Puhtaat vaihteet, jarrut ja ketjut varmistavat turvallisen ja mukavan matkanteon. Öljyä ketjut noin kerran kuukaudessa, etenkin jos käytät pyörääsi paljon ja se seisoo ulkona. Helpoimmin hybridipolkupyörä tulee huollettua ammattilaisen avulla, joka samalla tarkistaa jarrujen ja vaihteiden toiminnan ja niiden säädöt, renkaiden kunnon ja muiden kuluvien osien vaihtotarpeen. Ammattilaiselta saat myös asiantuntevat neuvot pyörän käyttöön.

Hybridipolkupyörä on ehkä kaikkein monipuolisin pyörä siinä yhdistyvien maasto- ja maantiepyörän ominaisuuksiensa takia. Se on nopea maantie- ja katuajossa hyvin rullaavien renkaidensa johdosta, mutta tarpeeksi tukeva myös satunnaiseen maastoajoon ja pyöräretkille. Työmatkapyöräilyyn ja asioiden hoitamiseen polkupyörällä se soveltuu myös erinomaisesti. Polkupyörän kanssa vältyt parkkipaikan etsimisen aiheuttamilta ongelmilta, ja kaupungissa pyörällä pääsee lyhyemmät matkat usein jopa nopeammin kuin autolla. Hybridipyöristä löydät omat mallinsa naisille ja miehille, joiden suunnittelussa on otettu huomioon erilaiset ruumiinrakenteet ja ergonomia. Lisäämällä tavaratelineen ja ostoskorit tai laukut saat pyörästäsi kätevän kulkupelin myös ostosmatkoille. Pyörän päällä kulkee yllättävän paljon tavaraa kevyesti pitemmänkin matkan päähän ja samalla tulee hoidettua myös päivän kuntoilu.

Tarpeelliset lisävarusteet pyörääsi

Ostaessasi uutta pyörää sinun tulee miettiä myös mitä varusteita tarvitset pelkän peruspyörän lisäksi. Pyörän käyttötapa määrittelee pitkälti varusteiden määrän ja laadun, mutta tietyt asiat kuten lukko, valot ja pyöräilykypärä kuuluvat yleensä aina noiden hankittavien asioiden listalle. Hybridipolkupyörä tulee ostettaessa usein ilman tavaratelinettä, lokasuojia tai lukkoa. Ammattiliikkeestä löydät erilaisia vaihtoehtoja pyöräsi varusteluun. Lukko on useimmille pakollinen hankinta ja niitä löytyy hyvin eritasoisia ja -hintaisia. Hyvä yhdistelmä on D-lukko ja vaijeri, joilla saat pyörän lukittua rungosta ja renkaista. Kaupunkikäytössä lokasuojat estävät vaatteita likaantumasta sadekeleillä ja pimeällä ajoon on saatavilla tehokkaita valoja niin eteen kuin taaksekin. Tavaratelineet, laukut, etukori, pullotelineet ja heijastimet täydentävät uuden pyöräsi varustelun.