Pyörä kuntoon polkupyöräpalvelussa

11

Polkupyöräily on monella tapaa luultavasti paras tapa liikkua. Se on todella kätevää, helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Se kasvattaa kuntoa ja on ympäristöystävällistä, ja tietenkin se on myös edullista. Nykyisin polkupyöräily on myös trendikästä, ja siksi jokaisen itseään kunnioittavan yrityspomonkin on pistettävä pyöräilykypärä päähänsä ja poljettava työpaikalleen. Itse asiassa nykyään on vaikeaa keksiä syytä olla pyöräilemättä. Siksi kannattaa hankkia uusi polkupyörä, tai mikäli nykyinen ajopeli ei ole liikennekunnossa, pyörähtää asiantuntevan polkupyöräpalvelun kautta korjauttamassa pyöränsä. Fillarin korjaaminen on nopeaa ja edullista, kun löytää osaavan ammattilaisen. Pyörää on vaikea saada niin rikki, että sitä ei pystyttäisi korjaamaan suhteellisen helposti. Toisaalta polkupyörät ovat niin edullisia, että uuden ostaminen kaataa harvan taloutta, etenkin jos on valmis ostamaan käytetyn pyörän. Oli mielessäsi mitä tahansa polkupyöriin liittyvää kysyttävää, käänny osaavan polkupyöräpalvelun puoleen.

Sähköpyörä sytytti tulipalon

Polkupyöräilystä on vaikea sanoa mitään kielteistä, mutta hiljattain YLE uutisoi tapauksessa, jossa polkupyörät pääsivät erikoiseen valoon: polkupyörä nimittäin tuomittiin tulipalon sytyttäjäksi. Tapauksessa oli kyse siitä, että viiden perheen rivitaloyhtiössä Nurmijärven Klaukkalassa syttyi tulipalo kaksi vuotta sitten. Poliisin palosyyntutkinta selvitti asiaa ja päätyi siihen lopputulokseen, että rivitalon varastossa ollut sähköpyörä oli aiheuttanut tulipalon. Samalla Hyvinkään käräjäoikeus määräsi sähköpyörien maahantuojan, Jari Komulaisen, maksamaan miljoonakorvaukset rivitalon palosta. Kiinnostavan tilanteesta tekee se, että mikäli päätös säilyy ylemmissä oikeusasteissa, periaatetta joudutaan varmasti soveltamaan muidenkin esineiden ja välineiden osalta. Se voi tarkoittaa mittavia muutoksia ja investointeja kaikille sähköisten välineiden maahantuojille ja valmistajille. Sähköpyöräily on tapauksesta huolimatta kasvattanut suosiotaan, ja hyvä niin. Ammattimaisen polkupyöräpalvelun avulla voi myös varmistaa, että oma pyörä on kunnossa, eikä se ole aiheuttamassa vaaraa ympäristölle. Polkupyöräpalvelun vinkit ja tuki ovat tarpeen kaikille pyöräilijöille polkupyörätyypistä riippumatta.

Yleensä uutiset polkupyöräilystä ovat myönteisiä. On melkoisen paljon tavallisempaa lukea uutisia esimerkiksi polkupyöräilyn terveysvaikutuksista kuin polkupyörien aiheuttamista tulipaloista. Toki polkupyöräilijöillekin tapahtuu onnettomuuksia, mutta nekin olisivat monesti estettävissä tarkkaavaisemmalla ajotavalla sekä ehkäisemällä kaatumisia esimerkiksi liukkaalla talvikeleillä. Mikäli pyöräilee talvikaudella, kannattaakin pyörään aina asentaa nastat riippumatta siitä, kuinka luminen talvi on kyseessä. Talvella tiet ovat aina liukkaampia kuin kesällä, vaikka tienpinta näyttäisi normaalilta. Muutenkin pyörä kannattaa tarkastuttaa hyödyntäen polkupyöräpalvelun asiantuntemusta. Pyörässä saattaa olla piileviä vikoja, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita ajossa. Ammattimainen pyöränkorjaaja näkee hetkessä, jos pyörässä on joku vika, ja pystyy huoltamaan fillarisi kuntoon. Pyöräily on kokonaisuudessa niin edullinen liikkumismuoto, että käynti huollossa silloin tällöin on lopulta hyvin pieni investointi.

Pyöräily tuo hyvää mieltä

Polkupyöräily on monella tapaa erinomainen harrastus ja tapa liikkua. Verrattuna muihin liikkumismuotoihin kaupunkiajossa, sen ainoa huono puoli on oikeastaan joutuminen sään armoille. Muutoin polkupyörä on monesti ykkösvaihtoehto. Esimerkiksi Helsingin kantakaupungin alueella pyörällä

liikkuminen on todella kätevää. Liikkeelle voi lähteä milloin vain vilkuilematta julkisen liikenteen aikatauluja. Parkkipaikkaa ei tarvitse etsiä, ei maksaa bussilippuja eikä huolehtia oman auton massiivisista ylläpitokustannuksista. Vaikka omistaisikin auton, vaihtamalla nelipyöräisen toisinaan kaksipyöräiseen, saadaan bensalasku pienemmäksi. Pyöräily lisää hyvää mieltä lukuisilla eri tavoilla. Olemme kaikki tietoisia ilmastonmuutoksesta ja liikenteen vaikutuksesta siihen. Jos ei ole malttanut siirtyä vegaaniksi ja muuttaa asumaan ekominiyksiöön, voi omaatuntoaan helpottaa vähentämällä tai jopa lopettamalla autoilun ja siirtymällä trendikkääksi pyöräilijäksi. Samalla fyysisen aktiivisuuden määrä kasvaa kuin itsestään, mikä tietysti piristää mieltä. Ota siis pyörä alle, kierrä polkupyöräpalvelun kautta varmistamassa, että ajokki on kunnossa ja osta hyvä lukko, jotta pyöräsi pysyy sinulla jatkossakin.